you taste so bitter and so sweet

jag flyttade till stockholm den dag jag fyllde tjugotvå. vi lastade hela bilen full och du körde hela vägen. det blev nog aldrig som vi tänkt för det hela slutade med att vi åkte tillbaka samma dag och jag somnade gott i den säng jag älskat från första början för sista gången. efter allt det där som kan beskrivas som myrornas krig känns det som jag har två liv. ett liv i norberg som jag inte lever just nu och ett liv här i stockholm som jag lever. jag lämnade så mycket trygghet den dagen jag packade in mina saker i bilen men man finner alltid ny. någonstans. det viktigaste är väl att man är trygg i sig själv?

nu har jag bott här i snart fem månader. jag har jobbat på två ställen samt provjobbat på några fler. jag har träffat många nya, trevliga människor och några av dem har jag umgåtts med en del. idag var jag på en till arbetsintervju och det är bland det roligaste som finns.





if it makes you happy it can't be that bad if it makes you happy then why the hell are you so sad

jag är påväg till jobbet när telefonen ringer och du frågar om jag vill med till london. jag säger ja sen jobbar jag till kvällen och när jag slutar tar jag tunnelbanan till centralstationen. jag ger ett olivbröd till en uteliggare, möter upp dig och sen åker vi hem till mig och dricker vin. vi hamnar på en bar på mariatorget lite senare. dagen efter springer vi runt lite överallt sen äter vi sushi. vi tar bussen till stureby där det är avskedsfest. jag äter brieost med kex tills jag spricker sen ligger jag under din säng för att skruva fast ett löst ben. efter ett tag tar jag bussen tillbaka och vi åker in till stan och dansar hela natten..

och idag kom mirjam hit. <3

vilka tror vi att vi är







vardagslyx








i måndags börjar jag jobbet halv sju och när jag slutar köper jag med kaffe och tar bussen hem till dig. vi sitter i ditt vardagsrum i flera timmar och dricker kaffe sen tar jag tunnelbanan tillbaka. jag springer in på hemköp och köper massa mat och bestämmer mig för att laga matlådor. jag gör en kycklingpaj men glömmer att formen är trasig så all äggstanning läcker ut i ugnen. den blev rätt misslyckad. dagen efter jobbar jag hela dagen och på onsdagen bjuder jag dig på den misslyckade kycklingpajen. vi sitter i mitt kök och pratar sen går vi för att äta en semla. jag har tappat räkningen men jag har ätit en del redan. på kvällen kommer ni hit och vi pratar om berlin och allt annat sen bestämmer jag mig för att börja träna. igår träffar jag elin och vi sitter på ett café där de har gratis te och kaffeprovning och klockan fem börjar jag jobbet. jag sätter min fobi på prov då det var ett barn som spyr rätt ut. jag blundade men inget mer. det är framsteg...

och idag kommer linda hit för att hälsa på.

eloise, är vi mer än bara vänner?

jag är liten och du ett år äldre. vi står på ditt rum bland små prydnadssaker och fotografier och mimar till arvingarna. fågelvägen är det bara hundra meter mellan våra hus och vi springer över grannens tomt. kanske pallade jag lite hallon på vägen eller så gjorde vi din specialité med hallon och krusbär. vi badar vattensprida på din gård och åker inlines till ammis kiosk för att köpa godis. du var så himla långsam med att sätta på dig rullskridskorna och dina knäppen skulle vara spända exakt lika. jag fick alltid vänta på dig och du fick gå med mig hem när det var mörkt. du var inte rädd för något, jag var rädd för det mesta. du hade aldrig magsjuka och det första du alltid gjorde då du kom hem till mig var att gå på toa. vi var som systrar och jag kunde skälla ut dig efter noter, du sa alltid vad du tyckte och tänkte. sen går det några år och vi tar sällskap till fotbollsträningarna, innebandyn och ibland till skolan. jag fick fortfarande vänta på dig. när du var femton fick du en moped och du brukade skjutsa mig på pakethållaren. vi satt i ditt nya, stora rum och lyssnade på hip hop sen gick vi ut på byn och kanske kom vi hem med en chokladkaka och tillbringade resten av kvällen i din källare. eller så hånglade vi med samma kille, sjöng med till alla elvis presley låtar, ringde och berättade vad man fått i julklapp, pratade i telefonen på toaletten, färgade varandras hår, bakade sockerkaka

eller så låg vi på din kökssoffa och ältade killar, sms och drack kaffe med grädde..





.



jag lägger maskar i din säng och du mutar mig med en tia om jag cyklar med dig när du springer. du är nio år äldre och du har bryan adams över hela dina väggar. sen åker du och jag får ditt rum. du skickar brev ibland och jag saknar dig varenda dag. varje gång jag lyssnar på bryan adams tänker jag på dig. kom och hälsa på snart! :)

bongo bong

så blir man lite äldre och får andra intressen. jag går i nian och har vart full för första gången. vi tar bussen till fagersta, lyssnar på reggae och dricker sprit ur plastmuggar. en gång böt jag skor med dig! dagen efter nyårsafton åker jag buss till jönköping för att spela SM med länslaget i innebandyn. vi bor på hotell och jag delar rum med två tjejer. det är massa killar med men jag är inte intresserad. jag pratar i telefon med dig. du som kom emellan allt. jag vet inte hur det gick i innebandyn för jag var inte speciellt intresserad. ett år senare slår jag sönder min klubba på en match, där slutar jag.







fire

när jag började fjärde klass sprang jag alltid vart jag än skulle. till matsalen, från matsalen, till bilden och till gymnastiken. jag var med i elevrådet och kamratstödjarna och en gång åkte jag inlines till skolan. utanför min mormors trappuppgång var det ny asfalt och det märke jag inte först mina inlines inte gled fram längre. jag fick ett stort skrapsår på mitt ena knä och jag satt på det där jäkla kamratstödjemötet och vågade aldrig säga något. det brände så mycket och blodet rann längst benet. sen började jag på innebandy. vi var så många som spelade och jag var bland de yngsta. några tjejer i sexan berättade i omklädningsrummet om hur de hade pussat killar, jag visste ingenting om sånt. jag älskade innebandyn och jag längtade alltid till träningarna. om jag fick välja skulle jag kunna ha tränat fem dagar i veckan och spelat match två. när jag gick i femman blev min pappa tränare tillsammans med din mamma. vi åkte alltid i samma bil till matcherna och sjöng med till ring så spelar vi som pappa alltid envisades med att lyssna på. vi vann ibland men förlorade kanske mer. en gång blev vi distriktsmästare (eller ljuger jag nu?) rönnby tigers var våra största konkurrenter och derbyt mot per ols var alltid nervöst. en gång gjorde jag mål när det var fyra sekunder kvar. det var den största lyckan som tolvåring, att göra mål. på måndagen efter varje match klev jag alltid upp lite extra tidigt för att läsa annonsen i tidningen. min sista vinter som tolvåring började jag spela fotboll också. vi tränade inomhus och jag var skitdålig med fötterna. när sommaren kom åkte vi på massa cuper och gjorde sånna saker vi inte skulle haft råd med på innebandyn. den största cupen var gothia cup och jag saknade mamma och pappa varje kväll när jag skulle sova. några av mina lagkompisar träffade killar och jag hade blivit kär i dig. det var himla seriöst och det hela slutade med att vi kom tvåa efter att vi förlorat på straffar. jag hade så ont i magen under hela finalen och jag knappt ville spela. sen började jag sjuan och när vi sitter där i aulan ropas ditt namn upp. du hade bytt klass och vi skulle gå i samma. när jag gick hem från skolan brukade jag drömma om att du gick brevid men du var ihop med en tjej i nian. jag var aldrig bitter för det egentligen för jag älskade fortfarande innebandyn mest av allt.

jag kanske borde börja spela innebandy igen?

a memory, to ignite us

och mitt bland alla människor står du och du frågar vart jag kommer ifrån. jag tänker att du kommer ändå inte veta vart det är så jag ljuger för jag bryr mig ändå inte och du säger "jaha, men det ligger ju jättenära där jag kommer ifrån. jag kommer från norberg" jag köper en cider sen springer jag genom slussen och götgatan ner. mina händer fryser och vi äter kebab i trappen och dagen efter kommer jag förtidigt till jobbet. du bir sur och jag tänker att det är bättre att komma förtidigt än försent. så tänker tydligen inte du. och tjejen i caféet och jag byter nummer och på lördag ska du ha fest i lägenheten. jag har ätit tre semlor nu men mest av allt vill jag nog bara åka till tyskland. eller? vill jag?

it ain't a party (if you can't come 'round)

och när ni åker hem så möter jag dig och vi dricker flera koppar kaffe sen går vi hem till mig och äter resterna från dagen innan. vi skrattar tills vi dör och lite senare går vi för att köpa sushi. vi skrattar ännu mer sen går jag östgötagatan upp och svänger av på min favoritgata. jag trycker in den där koden jag lärt mig och dagen efter går jag östgötagatan ner. jag väcker dig och sen glömmer vi mobilerna hemma och springer runt på olika second hand butiker. jag hittar två tröjor för 100 kronor och sen äter vi sushi igen och skrattar lite till. när du åker hem går jag in på pressbyrån och där berättar du att du har sagt upp dig. jag går och köper vin sen kommer du hem till mig och vi firar med ost och kex. och vin. sen dansar vi hela natten.

jag lever fortfarande på nyårsafton!






part II


jag började jobba extra på ett konditori och samtidigt fick jag heltidsjobb på café rival. jag jobbade lite mer än en månad bara sen slutade jag. saknar kollegorna.


kände mig mest deppig och allt jag bara skjutit undan kom tillbaka helt plötsligt.


sen åker du och reser och ville flyttar in.


sen blir det jul och jag åker hem men nu är jag tillbaka och det har aldrig någonsin känts så skönt.

"du har ju typ bara tre låtar"



jag hade precis flyttat hit och jag var arbetslös. jag sökte lite jobb och du jobbade mest. du spelade musik jag inte kände igen och sen visade du mig detta band och det får mig att tänka på dig och på solen. jag älskar dig mirjam



sen ringer du och jag går genom parken och i mina hörlurar har jag högsta volym. jag har bara t-shirt på mig och stockholm är fortfarande varmt.



sen blev allt skit och jag gråter på ett tomt tåg påväg hem.



sen gör vi en lista som får heta "soul" och här någonstans började mina vänner tröttna på att jag alltid lyssnade på samma låtar. vi har två inflyttningsfester och någonstans här fick vi veta att vi fått förlängt kontrakt på lägenheten. jag säger upp mig från mitt jobb hemma.



du har fest och vi skriker "i love it when you call me big poppa" sen går fönstret sönder och mina nyköpta jeans likaså.                                 


sen kom du in i bilden


och du röker på balkongen och jag ligger i soffan och vi dricker kaffe och promenerar.



sen bjöd vi på förfest och det var nog den sjukaste någonsin.




nu är det 2012 och idag har jag bott här i exakt fyra månader. det har hänt väldigt mycket den här hösten. både bra och mindre bra saker och båda har gett mig otroliga erfarenheter. jag är så glad att jag tog steget och flyttade hit.


gott nytt år!

jag vaknar av att två ungar kommer in och hoppar i sängen, vi spelar lite på min mobil sen kommer min skjuts. vi hinner precis på tåget och vi dricker några koppar kaffe. vi hoppar av och springer runt på stan för att leta efter det ena och det andra sen går vi och handlar mat. sen tar vi bussen och tre minuter senare hoppar vi av. vi (eller mest annie) lagar en supergod mat. trerätters. sen tar vi bussen och firar tolvslaget på krogen och strax efter det går vi vidare och hamnar på en annan klubb. min favoritlåt spelas och jag bara älskar att vara tillbaka i stockholm.




RSS 2.0